perjantai 12. elokuuta 2016

Avoin oppimisympäristö


Tästä pohjapiirustuksesta näkee, että uuteen toimitaloon tulee ajanmukaiset ja käytännölliset toimitilat. Turhat aulat on karsittu minimiin ja kaikki tila on pyritty hyödyntämään opetuskäyttöön. Luokkien ja käytävien väliset seinät ovat muunneltavissa niin, että tiloja voidaan helposti yhdistellä. Perinteisistä suljetuista luokkatiloista on halutaan päästä eroon ja toteuttaa avointa oppimisympäristöä.

Tätä toimintamallia käytetään jo nyt Antinkankaan koululla, kun luokat 4-6 ovat rakennusprojektin ajan Raahen kampus-alueen Brain Centerin tiloissa. Tuntien aluksi pidetään opetustuokiot, jonka jälkeen voidaan siirtyä luokkatilasta yhteisiin tiloihin tekemään esimerkiksi ryhmätöitä. Brain Centerin tilat mahdollistavat hyvin tällaisen toiminnan. Tätä mallia pyritään edistämään myös juuri käyttöön tulleessa uudessa opetussuunnitelmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti