maanantai 12. maaliskuuta 2018

Talven aikana tapahtunutta

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti talven aikana.  Ulkopuolen verhoilua on tehty ja se alkaa olla valmis. Talon ulkonäkö keveni vaalean puuverhouksen myötä ja vaihtelevan levyinen panelointi on saanut muutenkin kiitosta modernista tyylikkyydestä.

Ulkoverhoilun erikoisuutena on pystypaneloinnin kiertäminen räystäiden alle räystäslaudoitukseksi. Ratkaisu antaa koko talolle omaleimaisen tyylin ja korostaa sen muotoilua.
Sisäpuolella viimeistelytyöt ja kiintokalusteiden asentaminen on käynnissä. Tässä työmaakierroksen aikana tutkitaan päiväkodin hissiä.
Kalusteiden suunnittelussa mukana on ollut myös Raahelaista koulutusosaamista. Koulutuskeskus Braheen kuuluvan Lybeckerin opiston sisustusalan opiskelija Enni Murtomäki suunnitteli opinnäytetyönään koulukalusteen, joka täydentää avoimempien tilojen irtokalustusta ja antaa suljetumman ja rauhallisen työskentelymahdollisuuden maksimissaan neljälle oppilaalle.Sisätöiden tarkastelua työmaakierroksella. Lattiat ja seinät alkavat olla valmiita. Sähkötöitä, listoituksia ja kalusteasennuksia tehdään.Kuvassa yhdistetty opetus-/säilytyskaluste, joita tulee opetustilohin. Muita irrallisia säilytyskaappeja ei opetustiloihin juurikaan tule. Kalusteen liukuovet toimivat myös lähiprojektorien kuvan heijastuspintana. 


TVT-laitteiden koeasennuksia on myös tehty. Lähiprojektorien alkuperäisessä asennustavassa huomattiin ongelma, joka saadaan ratkaistua ennen lopullisia asennuksia. Tästä syystä on hyvä testata laitteita lopullisessa käyttöympäristössä. Vielä ehditään tehdä tarvittavat muutokset ja miettiä vaihtoehtoisia ratkaisuja.


Tilojen sisäpintojen viimeistelyä ja kalusteasennuksia. Lattiat on suojattu huolellisesti joka paikassa.